Jalan Putri Gunung 100

Desa Kajarharjo

Kalibaru/Oost Java

Tel +62 (0)333 8301162

       +62 (0)82234940324

Alleenverkoop : Stap - Inn Travel

Email: stapinntravel@hotmail.com

          mail@rumahkita.info  

www.stapinntravel.com

HOME GUESTHOUSE LIGGING PLATTEGROND PRIJZEN BESCHIKBAARHEID OOST JAVA EXCURSIES BOEKEN STAP - INN TRAVEL LINKS

Met de bouw van villa Rumah Kita werd begonnen in 1998  en na de nodige problemen, zoals het vervangen van het dak na 2 jaar was het huis klaar in 2002. Ook werd een aparte woning op het terrein gebouwd voor de beheerder(ster).  In juni 2004 werd begonnen met de aanleg van het zwembad (12 x 6 mtr.) dat werd opgeleverd in September van dat jaar. Daarna werd een eenvoudige garage gebouwd en natuurlijk de nodige muren om privacy te garanderen. In 2007 is een apart gastenhuis opgeleverd. In de eerste helft van 2013 is een 2de gastenhuis met 2 kamers gerealiseerd

In 2005 is begonnen met de verhuur. De bedoeling is om toeristen een rustpunt te geven tijdens hun reis door Indonesië in de vorm van een privé accommodatie met alle comfort tegen een redelijke prijs. En een basis te zijn van waaruit diverse trips naar Nat. Parken en plantages gemaakt kunnen worden.Terras achterzijde villa


1 van de 2 gastenhuizen
Rumah Kita heeft in  de villa 1 slaapkamer :  Deze kamer heeft een  tweepersoonsbed.  In  deze  kamer  kan  geen  extra  bed worden bijgeplaatst. Verder  een  grote  eigen  badkamer met wasbak, toilet en grote inloop douche en natuurlijk warm water. Ieder  gastenhuis  heeft   2  zeer  ruime  kamers  met  dezelfde indeling en voorzieningen. Echter  allemaal  met  een tweeper-soonsbed en een 1 persoonsbed. Kunnen  dus  gebruikt wor-den als dubbel/twin of met extra bed.  De  villa heeft bovendien een grote woonkamer, keuken en een groot overdekt terras en ook  de  gastenhuizen  hebben  een  groot overdekt terras. Het terras en de woonkamer van de villa zijn voor algemeen gebruik van alle gasten. Vanuit alle kamers is er uitzicht op de tuin en de Gunung Raung.  In de tuin ligt een  privé  zwembad.  Gasten van Rumah Kita zijn individuele reizigers, onderweg van of naar Bali die een paar dagen  rust  willen en / of de Nat. Parken van Oost Java willen  bezoeken  tijdens  een langer  verblijf.  Er  zijn  veel gasten  die  voor  een  kleine  week  boeken.  Trips naar deze parken, met name Meru Betiri en de Kawah Ijen zijn echte aanraders.

Verder is alles, zoals handdoeken, en natuurlijk handdoeken voor aan het zwembad, aanwezig en het personeel zal al het mogelijke doen om ervoor te zorgen dat het u aan niets ontbreekt.

Het personeel bestaat uit :

  • Een onderhoudsman voor huis, tuin en zwembad
  • Een bewaker van zonsondergang tot zonsopkomst
  • Een mevrouw met assistente voor de huishouding, schoonmaken, opmaken van de bedden en de was.
  • Vijf jongedames die hun "eigen" restaurant runnen en waarvan de winst voor hen zelf is. Zij verzorgen ook het ontbijt
  • En persoon die alle trips en vervoer regelt (tourdesk)


Gastenkamer A in de villa

Woonkamer Villa

Algemene ruimte voor alle gasten

Verhuur vindt plaats op basis van accommodatie inclusief ontbijt. Koffie en thee zijn gratis. Faciliteiten om koffie en thee op de kamer zelf te maken zijn  aanwezig. Er is een menukaart aanwezig en in overleg met de kok kunnen ook andere gerechten worden besteld die niet op het menu staan.

Voor excursies kunt u één en ander bespreken met de beheerder. Die kan zorgen voor gidsen en vervoer. Zie hiervoor ook de OOST JAVA EXCURSIES pagina. In het huis is een fotoboek aanwezig van de diverse excursies met een prijslijst. Ook de mogelijkheid van massage is aanwezig.

Ophalen en wegbrengen van en naar Bali en zelfs tot en van Yogyakarta kan geregeld worden. Eventueel  gecombineerd met bezoek en overnachting in Malang en op de Bromo.
 
Gastenkamer 1 in de Villa

Aan de linkerkant van de villa en rechts van het gastenverblijf  bevindt zich het zwembad dat volledig aan het zicht, vanaf de weg aan de voorzijde, is onttrokken door een met planten begroeide scheidingsmuur. Vanaf de voorzijde is er direkt toegang tot het zwembad via een Balinese doorgang in de muur. Naar de achterzijde is er vrij uitzicht naar de rijstvelden. Natuurlijk zijn er een zonneterras met ligstoelen en stenen tafeltjes  aanwezig en een parasol en boom die voor de nodige schaduw zorgen.

Het zwembad ligt op ongeveer 20 meter van de  villa en van het gastenhuis.

   
   

Gastenkamer(s) en badkamer(s) in de gastenhuizen


De opzet van Rumah Kita is wat anders dan normaal voor een guesthouse/minihotel. Al het personeel krijgt een basis salaris maar hebben tevens een eigen bedrijf. Ze krijgen de faciliteiten van Rumah Kita maar de winst van het bedrijf is voor hen zelf.
De dames van de huishoudelijke dienst doen de was service. De wasmachine is van Rumah Kita en de winst die ze maken is voor hen.
Dat geldt ook voor de dames/meisjes die het guesthouse en restaurant doen. De winst die ze maken in het retaurant is volledig voor hen zelf. Ze gaan ook regelmatig mee naar b.v. Bali als een soort van training als ze daar in een sterren restaurant verblijven. Komen dan ook steeds weer met nieuwe ideeen.
De bewaker doet op deze manier wandelingen in de omgeving, de berg Gunung Putri op of het bos in.
De onderhoudsman verhuurt een paar fietsen en de persoon die vervoer regelt en de trips verdeelt dit onder chauffeurs en gidsen die voor Rumah Kita werken. Rumah Kita zit daar financieel niet tussen. 
En alles wordt gecoordineert door 2 dame/meisjes vanuit de keuken.
Stap - Inn Travel is de eigenaar van Rumah Kita en verhuurt alleen de kamers (financieel) Alle andere zaken gebeuren onder controle van Stap - Inn Travel maar zijn van het personeel.
Om alles goed te kunnen coordineren/controleren gebeuren de boekingen e.d. ook allemaal alleen via Stap - Inn Travel

www.stapinntravel.com

(Home) (Guesthouse) (ligging/plattegrond) (Verhuur/prijzen) (Oost-Java excursies) (boeken/infoaanvraag) (Stap - Inn Travel) (Links)

© 2009/2021 Rumah Kita